Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Κερασοδαμασκηνόπιτα...!

Μπορεί ως ονομασία να μην υπάρχει αλλά κάπως έπρεπε να ονομάσω αυτή την πίτα...

Υλικά:

- 5 δαμάσκηνα φρέσκα
- 10 - 15 κεράσια
- 250gr Βιτάμ
- 1 κούπα γάλα
- 2 κούπες ζάχαρη
- κανέλα
- 1 βανίλια
- 500gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

- Πέρνουμε ένα πιρέξ και βάζουμε το 1/3 από το Βιτάμ και μισή κούπα ζάχαρη...
- Το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το Βιτάμ...
- Στη συνέχεια πέρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά το Βιτάμ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα, το γάλα και το αλεύρι...
- Βγάζουμε το πιρέξ από το φούρνο και πέρνουμε τα δαμάσκηνα και τα κεράσια, τα πλένουμε, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε ροδέλες και τα στρώνουμε στον πάτο του πιρέξ...
- Αν τα φρούτα μας είναι κάπως ξινά τότε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη επιπλέον πανω από τα φρούτα...
- Πασπαλίζουμε τα φρούτα με κανέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το αλεύρι...
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά...
- Όταν κρυώσει το σερβίρουμε σκέτο ή με πάγωτο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου