Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Λικέρ Βύσσινο...!

Υλικά:

– 1 κιλό βύσσινα
– 1 κιλό ζάχαρη
– 1 λίτρο ρακί ή κονιάκ
– 2 ξυλάκια κανέλας
– 10 ξυλάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση:

– Πλένουμε καλά τα βύσσινα.. (δεν χρειάζεται να βγάλουμε τα κουκούτσια)
– Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βάζο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η περισσότερη ζάχαρη…
– Το αφήνουμε για 2 μήνες στον ήλιο και το ανακινούμε κάπου κάπου μέχρι να λιώσει η ζάχαρη…
– Όταν περάσουν οι 2 μήνες το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκαλάκια…

Tip:

- Για να μην πετάξετε τα βύσσινα μπορείτε να βγάλετε τα κουκούτσια και να λιώσετε 2 σοκολάτες κουβερτούρες και να τα κάνετε σοκολατάκια…


CGwQk71VAAA93GT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου