Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Τούρτα Γενεθλίων...!

Υλικά για το Παντεσπάνι:
– 200 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 200 gr ζάχαρη
– 3 αυγά
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο
– 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη
– 200 gr Βιτάμ
Υλικά για την Σαντιγί:
– 2 ζαχαρούχα γάλατα
– 2 Μόρφατ συμπυκνωμένη σαντιγί
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
– Φτιάχνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι…
– Παίρνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια του ίδιου μεγέθους και τα βουτυρώνουμε πολύ καλά…
– Βάζουμε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι στο ένα ταψάκι και το άλλο μισό στο άλλο…
– Τα ψήνουμε ένα ένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά…
– Χτυπάμε πολύ καλά την σαντιγί για 15 λεπτά…
– Όταν ψηθούν τα παντεσπάνι τα αλείφουμε με κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας ή με κάποιο σιρόπι…
– Ενδιάμεσα από τα παντεσπάνι απλώνουμε ένα μέρος από την σαντιγί και στο τέλος βάζουμε όση χρειαζόμαστε μέχρι να καλύψουμε ολόκληρη την τούρτα μας…
– Με λίγη φαντασία την στολίζουμε με καραμελάκια, πουράκια, κομπόστες και ότι άλλο μας αρέσει…
– Την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να παγώσει…
11754545_859055460831319_3710372150972963339_o
Tip: 
– Αν περισσέψει σαντιγί παίρνουμε μικρά ποτηράκια και βάζουμε τριμμένο μπισκότο στην βάση, από πάνω την σαντιγί και από πάνω ότι άλλο μας αρέσει…
2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου