Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Τρουφάκια... Μία άλλη εκδοχή...!

Υλικά για 50 τρουφάκια:


– Μισό ποτήρι (του νερού) γάλα εβαπορέ  (αδιάλυτο)
– 1 1/2 ποτήρι (του νερού) ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ
– 1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη  (180gr)
– 1 πακέτο φουντούκια ανάλατα αλεσμένα (200gr)
– 1 χούφτα αποξηραμένη μπανάνα αλεσμένη
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– Σοκολάτα τρούφα και καρύδα

Εκτέλεση:


– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο και το Βιτάμ…
– Τα ανακατεύουμε καλά και όταν πάρει μια βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά…
– Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τα φουντούκια, τη φρυγανιά, την κανέλα και τη μπανάνα…
– Τα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο…
– Την επόμενη μέρα πάθουμε τα τρουφάκια μας και τα «τυλίγουμε» με την τρούφα  σοκολάτας και την καρύδα…


Tip:
 - Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο λικέρ ή κονιάκ… Ακόμα αν δεν σας αρέσουν τα φουντούκια μπορείτε να βάλετε ή καρύδια ή αμύγδαλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου