Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ένα άλλο προφιτερόλ...!

Υλικά:
Για την βάση:

-1 πακέτο σαβαγιάρ
-Λίγο γάλα
-Λίγο κονιάκ

Για την κρέμα σοκολάτας:

– 350 γραμμάρια μαργαρίνη
– 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 4 κουταλιές της σούπας κακάο
– 1 1/2 φλ. Άχνη ζάχαρη
– 3 αυγά

Για την σαντιγί:

– 1 μόρφατ
– 1 ζαχαρούχο γάλα

Για το πασπάλισμα:

– τρούφα σοκολάτας
– σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση:

– Ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ…
– Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί…
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, το κακάο, την άχνη ζάχαρη και την μαργαρίνη…
– Όταν λιώσουν τα υλικά μας και ομογενοποιηθούν το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά…
– Ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στα σαβαγιάρ και το αφήνουμε να κρυώσει…
– Στη συνέχεια χτυπάμε σε σαντιγί το μόρφατ με το ζαχαρούχο και το προσθέτουμε στο γλυκό μας…
– Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και όταν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και το σιρόπι σοκολάτας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου