Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Εκμέκ...!

Υλικά:
Για την βάση:


– 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
– 250 gr λιωμένο Βιτάμ

Για το σιρόπι:


– 2 κούπες νερό
– 1 κούπα ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Για την κρέμα:



Για την σαντιγί:


– 1 φυτική σαντιγί (ΜΟΡΦΑΤ)
– 1  ζαχαρούχο γάλα

Για το γαρνίρισμα:


– Νιφάδες σοκολάτας
– Αμύγδαλα ψιλοκομμένα (ψημένα ανάλατα)


Εκτέλεση:
– Αλείφουμε με λίγο βιταμ ένα ταψί…

– Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι, το ξεχωρίζουμε καλά και το απλώνουμε στο ταψί…
– Από πάνω ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ προσέχοντας να «βρέξουμε» όλο το κανταΐφι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει…
– Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά…
– Πρέπει όταν ρίξουμε το σιρόπι στο κανταΐφι, το κανταΐφι να είναι καυτό και το σιρόπι κρύο…
– Στην συνέχεια φτιάχνουμε την Βασική συνταγή για την κρέμα Ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά την απλώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι…
– Όταν κρυώσει το γλυκό μας χτυπάμε την σαντιγί για 10 λεπτά και την απλώνουμε πάνω από το γλυκό…
– «Κλείνουμε» το ταψί με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο…
– Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με κομματάκια σοκολάτας και τριμμένα αμύγδαλα…


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου